FinansWatch

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 milliarder

Danske Bank røg op med godt 9 pct. mandag.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.

Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde banken står over for i forbindelse med hvidvasksagen.

Analytikerne Philip Richards og Elliot Z. Stein vurderer, at bøderne til Danske Bank vil løbe op i mellem 2 og 2,5 mia. dollar, svarende til 13,5-16,9 mia. kr.

Til sammenligning estimerer analytikerne, at konsensus i markedet er, at sagen inklusive tab af indtjening vil komme til at koste Danske Bank omkring 9 mia. dollar, eller lige under 61 mia. kr.

Derudover havde banksektoren som helhed en god dag mandag, hvor den var en af de mest stigende i Europa.

"Sektoren har ligget underdrejet i et stykke tid og kommer lidt igen i dag. Der er blandt andet lidt spænding op til rentemødet i ECB på torsdag, hvor man afventer, om de kommer med initiativer, der kan hjælpe bankerne," fortalte Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Trods mandagens kursplus har Danske Bank-aktien dog stadig fået skåret knap en fjerdedel - 22,8 pct. - af markedsværdien i 2019.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere