FinansWatch

Analytikere venter hvidvask-bøde på op mod 17 mia. kr. til Danske Bank

Markedet er for pessimistisk og har indpriset en for stor bøde i Danske Banks aktiekurs, mener analytikere fra Bloomberg Intelligence.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde Danske Bank står over for i forbindelse med hvidvasksagen i Estland, mener analytikere fra Bloomberg Intelligence.

Analytikerne Philip Richards og Elliot Z. Stein vurderer, at bøderne til Danske Bank vil løbe op i mellem 2 og 2,5 mia. dollar svarende til 13,5-16,9 mia. kr.

Til sammenligning estimerer analytikerne, at konsensus i markedet er, at sagen inklusive tab af indtjening vil komme til at koste Danske Bank omkring 9 mia. dollar, eller lige under 61 mia. kr.

"Aktien i Danske Bank er faldet i en sådan grad, at vi mener, at en hvidvaskbøde på næsten 10 mia. dollar kan være indregnet i prisen. Bøden er fire gange så stor som vores beregninger på 2-2,5 mia. dollar, og overgår de 9 mia. dollar BNP Paribas pådrog sig i 2014," skriver Bloombergs analytikere.

De peger på, at markedsværdien af Danske Bank er faldet med 26 mia. dollar, eller 175 mia. kr., siden sagen kom frem, mens faldet i bankindekset i Stoxx 600 og en svækkelse af kronen mod dollar kun kan forklare et fald på 16 mia. dollar eller 108 mia. kr.

"Det efterlader 9-10 mia. dollar i tabt værdi som følge af faktorer specifikke for Danske Bank, hvoraf en faretruende hvidvaskbøde sandsynligvis er den største komponent," skriver analytikerne.

Ifølge Bloomberg Intelligences beregninger kan Danske Bank ende med at få en bøde på op til 1 mia. dollar af de amerikanske myndigheder. Desuden har analytikerteamet indregnet bøder i Danmark og EU, så man når op på det samlede estimerede beløb på 2-2,5 mia. euro.

På aktiemarkedet stiger Danske Bank-aktien mandag med 4,4 pct. til 95,26 kr., og det er sandsynligvis Bloomberg-analytikernes estimater, der har sendt kursen opad, mener Sydbank.

"Jeg har i hvert fald ikke hørt andet," siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han peger på, at det er svært at komme med et præcist bud på bødens størrelse. Til gengæld kan han godt tilslutte sig Bloombergs konklusion om, at aktiemarkedet har taget højde for en stor tocifret milliardbøde.

"I et eller andet omfang kan jeg godt tilslutte mig, at markedet virker pessimistisk. Bøden, der er indregnet, virker relativt stor," siger Mikkel Emil Jensen.

Analytiker: "Man skal efterhånden være jurist for at dække Danske Bank" 

Amerikanske myndigheder udvider efterforskning af Danske Bank 

Moody's: Danske Bank kan absorbere moderat bøde  

Mere fra FinansWatch

Flex Funding indgår stor garantiaftale med EU-fond

Den Europæiske Investeringsfond, EIF, vil garantere udlån hos Flex Funding for 425 mio. danske kr. "Det er kæmpestort," siger adm. direktør Henrik Vad, der nu er i dialog med flere institutionelle investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs