FinansWatch

Danske Banks nye compliance-chef ser uheldigheder i dansk tillidskultur

Danmark og de nordiske lande stoler måske for meget på hinanden, hvilket har været medvirkende til de meget store hvidvasksager, der er blevet afsløret de senere år, mener Danske Banks nye compliancechef.

Foto: Danske Bank/PR

De nordiske borgere stoler på hinanden, og det er en af årsagerne til de problemer, man så da finansielle kriminelle forlod amerikanske og europæiske banker for i stedet at rette blikket mod de nordiske, lyder det fra Danske Banks nye compliancechef, franskmanden Philippe Vollot. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Som bekendt har banken selv været epicenter for verdens måske største hvidvasksag, hvor mistænkelige beløb for 1500 mia. kr. flød igennem den estiske filial.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs