FinansWatch

ATP fortsætter med at købe op i Danske Bank

Selvom Danske Bank-aktien i første halvår har været med til at trække ned i afkast ned for ATP, er pensionskassen fortsat med at købe flere aktier i banken. (Opdateret)

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tirsdag lukkede Danske Bank i det laveste niveau siden 2012 efter et marginalt fald til 87,72 kr. Det bringer årets afkast op på negative 27 pct., selv når der tages højde for udbytte.

Danske Bank nævnes da også af ATP som en af de aktier, der trak pensionskassens investeringsafkast ned i første halvår.

Ikke desto mindre købte ATP knap 1,6 mio. Danske Bank-aktier i halvåret, så ejerandelen ved halvåret var oppe på 2,07 pct. mod 1,8 pct. ved udgangen af 2018.

Trods hvidvasksagen øgede ATP også sin ejerandel i Danske Bank i løbet af hele sidste år fra 1,05 pct. ved udgangen af 2017.

Opkøbene skyldes helt generelt, at ATP ser Danske Bank som en langsigtet god case, fortæller ATP's administrerende direktør, Bo Foged.

"Fundamentalt mener vi, at den er undervurderet. Men vi vil også være ærlige og sige, at på kort sigt har vi undervurderet det indtjeningsfald, som kom. Langsigtet tror vi dog stadig på den, og det er det, der er rationalet i vores handlinger," siger Bo Foged onsdag på et pressemøde.

Opkøb i Ambu – Pandora reduceres

ATP havde i halvåret også et særdeles godt øje til Ambu.

Mere 3,2 mio. aktier blev føjet til ATP's depot, som dermed voksede til over 5,4 mio. styk, svarende til 2,18 pct. af aktiekapitalen mod 0,90 pct. af aktiekapitalen ved udgangen af 2018.

Opkøbet skete i en periode, hvor Ambu-aktien faldt fra 156,60 kr. til 106,35 kr. ved udgangen af juni.

For Pandora har ATP modsat ryddet lidt ud i sin portfølje, efter et markant opkøb i andet halvår af 2018. Her købte ATP over 1,25 mio. aktier i smykkekoncernen og øgede derved ejerandelen til 3,78 pct. af aktiekapitalen fra 2,63 pct. ved udgangen af juni 2018. Nu har ATP så reduceret ejerandelen lidt igen til 3,33 pct., svarende til et samlet salg af 820.559 Pandora-aktier.

ATP's samlede afkast på danske aktier landede på 4,4 mia. kr. i første halvår, hvor især Ørsted og DSV bidrog positivt, mens Danske Bank og Bang Olufsen tyngede.

(Opdateret kl. 10.55 bl.a. med kommentat fra ATP-direktør Bo Foged.)

ATP tjener 23,7 mia. kr. på finansmarkederne i første halvår 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs