FinansWatch

Danske Banks irske afdeling rammes af sultestrejke

Utilfredse bankkunder har valgt at protestere, blandt andet med sultestrejke, foran en række irske banker, herunder Danske Banks filial i Belfast.

Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Bank Flag Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

En 74-årig forhenværende balletlærer forbereder lige nu en sultestrejke foran Danske Banks nordirske afdeling i hovedstaden Belfast. Det skyldes angiveligt, at hendes og mandens ejendomsselskab blev sendt til konkurs efter en fejl fra banken. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Danske Bank afviser anklagerne, men oplyser til avisen, at man gerne vil finde en løsning på problemet.

Derudover er også pengeinstituttet Clydesdale Bank ramt af en protest, efter en tidligere indehaver af et ejendomsselskab med en værdi på 16 mio. pund, godt 100 mio. kr. i dagens valutakurs, gik konkurs. Det skyldes ifølge ham, der nu er hjemløs, at der blev solgt kontroversielle og særligt udstrikkede virksomhedslån i starten af årtusindet, hvor banken så i 2012 trak finansieringen.

Banken selv mener ikke at have gjort noget galt.

Derudover er banken Lloyds – som ikke vil kommentere sagen – også på vej til at blive ramt. Således vil en tidligere ejer af et teknologiselskab protestere, fordi banken trak et lån på 200.000 pund tilbage.

Danske Bank bag Irlands første grønne virksomhedsobligation

Efter dansk forsikringskrak: Irsk centralbank vil have mæglere til at tage mere ansvar

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere