FinansWatch

Fem banker skal stå skoleret for Finanstilsynet som følge af Flexinvest Fri-sagen

Danmarks fem største banker skal inden 19. august svare Finanstilsynet på, om de overholder lovgivningen, når bankerne investerer kunders penge. Det viser dokumenter, Finans har fået aktindsigt i.

Foto: Olivia Loftlund

Jyske Bank, Nykredit Bank, Nordea, Spar Nord og Sydbank skal svare Finanstilsynet på, om de overholder lovgivningen, når bankerne investerer kundernes penge.

Det skriver Finans, efter at have fået aktindsigt i dokumenter i sagen. Fristen for bankerne er 19. august, fremgår det.

Kravet kommer som direkte konsekvens af Flexinvest Fri-sagen, hvor Danske Bank investerede kunders midler med en forventning om at tabe penge, oplyser Finans. Lars Krull, seniorrådgiver på Aalborg Universitet, mener, at undersøgelsen er en god idé.

"Jeg er overbevist om, at andre end Danske Bank har gjort det her," siger han til mediet.

Hos Nordea tager man undersøgelsen med ophøjet ro.

"Det er naturligt, at Finanstilsynet undersøger andre store spillere i kølvandet på sådan en sag. Hos os har vi allerede været igennem alle vores produkter, og vi har ikke fundet noget, som var problematisk," siger Eric Pedersen, direktør i Nordea Invest, til Finans.

Finanstilsynet på vej med flere påbud til Danske Bank efter gebyrsag 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs