FinansWatch

Danske Banks omdømme rammer nu også tilliden til banken i Sverige

Tilliden til Danske Bank i Sverige er dårligst blandt de største banker i landet, viser ny undersøgelse. Det skriver Børsen.

Danske Banks ringe omdømme, der blandt andet skyldes bankens hvidvasksag i Estland, breder sig nu også til Sverige, hvor tilliden til banken er lavest blandt de nordiske konkurrenter i landet.

Det skriver Børsen på baggrund af en ny undersøgelse af Nordic Brand Acadamy, der er delvist ejet af Stockholms Universitet.

"Danske Banks varemærke har været hårdt ramt af hvidvaskskandalen. Nu virker det som om, at hvidvask er en del af den spontane association af banken i Sverige. Det betyder, at selv når mediebilledet ikke handler om Danske Bank, så kobler offentligheden det til banken," siger Robert Gelmanovski, ledende partner i Nordic Brand Academy, om undersøgelsen, til Børsen.

Nordea og Swedbank scorer også lavt i undersøgelsen, mens Handelsbanken og SEB har løftet deres image i den opgjorte periode.

Danske Bank og Nordea fik den dårligste start på året blandt nordiske storbanker

Analyse: Swedbanks top gik i samme hvidvaskfælde som Danske Bank – men én ting har svenskerne lært 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs