FinansWatch

SØIK undersøger fyring af efterforskningsfirma i Danske Bank-sag

Danske Banks fyring af efterforskningsfirmaet Parsifal Services i sagen om hvidvask i Estland undersøges af Bagmandspolitiet.

Foto: Ints Kalnins / Reuters / Ritzau Scanpix

Bagmandspolitiet - også kendt som SØIK - undersøger Danske Banks fyring af efterforskningsfirmaet Parsifal Services, som skulle have undersøgt hvidvaskproblemerne nærmere i Estland.

Det skriver Berlingske Business.

Parsifal Services blev hyret tilbage i foråret 2014 i kølvandet på advarsler fra bankens egen whistleblower. Et hold af eksperter fra firmaet skulle rejse til den estiske filial for at undersøge situationen nærmere, men allerede inden flyafgang blev firmaet fyret.

Der er uenighed om grunden til fyringen, og kun tre personer var til stede til mødet, hvor grunden blev givet.

Ifølge nærtstående kilder med kendskab til den interne process i Danske Bank forlyder det, at Parsifal alligevel ikke var kompetent nok til at løfte opgaven.

Kim Danielsen, der var den daværende direktør i Parsifal, oplyser dog, at han ikke havde den samme opfattelse af mødet.

Ifølge ham var grunden, at sagen havde et større omfang end først ventet, og at Thomas Borgen, der var Danske Banks øverste ansvarlige for international banking mellem 2009 og 2012, havde fået en central rolle i sagen.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs