FinansWatch

Jesper Nielsen tavs om egen fyring fra Danske Bank

Danske Bank har mandag fyret Jesper Nielsen som chef for Banking DK efter sag om for høje investeringsgebyrer. Hovedpersonen afviser at kommentere sagen.

Jesper Nielsen | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jesper Nielsen er mandag blevet fyret fra Danske Bank, men han afviser selv at kommentere sagen, skriver Børsen.

Sagen handler om, at Danske Bank har taget for høje gebyrer og haft problemer med rådgivningen af produktet Flexinvest Fri.

I et kort svar lyder det fra Jesper Nielsen selv, at det er banken, der håndterer sagen om fyringen.

Danske Bank-aktien falder mandag formiddag lidt over 2 pct. på børsen.

Bag fyringen ligger en sag om salg af investeringsproduktet Flexinvest Fri, hvor man for det første har taget for mange penge for produktet, og for det andet har leveret for dårlig rådgivning. Det fører nu til, at banken vil betale i omegnen af 400 mio. kr. tilbage til godt 87.000 kunder, hvor de fleste vil blive kompenseret med 1000-2000 kr.

Danske Bank blev bekendt med sagen i september 2018, og kort efter dette fritstillede man daværende adm. direktør Thomas F. Borgen som en udløber af hvidvasksagen. Det var her, Jesper Nielsen trådte ind som midlertidig adm. direktør. Denne rolle udfyldte han indtil udnævnelsen af Chris Vogelzang som permanent adm. direktør i maj.

Mere fra FinansWatch

Jyske Invest skærper kommunikation efter kritik

Kritikken haglede ned over Jyske Invest, da det blev beskrevet, at kul-, olie- og gasvirksomheder figurerer i fonden bæredygtige aktier. Nu ændrer investeringsforeningen sin kommunikation, men ikke praksis.

Pensiondanmark udnævner ny chef for alternativer

Chef for alternative investeringer i Pensiondanmark, Kim Nielsen, har takket ja til et job som investeringsdirektør i et nyetableret familiekontor. I Pensiondanmark tager et kendt ansigt dirigentstokken.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs