FinansWatch

Ny Danske Bank-direktør vil lære dansk hurtigst muligt

Danske Banks nye topchef, hollænderen Chris Vogelzang, vil arbejde hårdt på at blive en del af det danske samfund, og det indebærer også at lære sproget så hurtigt som muligt.

Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at den nye Danske Bank-direktør Chris Vogelzang er hollænder, men det skal ikke være en hæmsko rent sprogligt.

For den nye adm. direktør har store planer om at rydde alle sprogbarrierer af vejen og lære dansk hurtigst muligt. Og selvom han har set serier som Broen og Forbrydelsen, vil han nu gå i intensiv træning, fastslog han i et interview med DR fredag formiddag.

"Jeg vil lære dansk. Hurtigt. Jeg flytter til Danmark med min kone, og vi vil arbejde hårdt på at blive en del af det danske samfund, og det indebærer også at kunne sproget," sagde Chris Vogelzang til DR og opfordrede samtidig journalisten til at teste hans sprogkundskaber næste gang, de mødtes.

Bankforsker ved Aalborg Universitet, Lars Krull, kaldte tidligere over for FinansWatch udnævnelsen af Chris Vogelzang som ny topchef for lidt af "et gamble" netop med henvisning til de sproglige udfordringer.

Han pegede blandt andet på, at den sproglige faktor er vigtig især i bankens nuværende situation, hvor banken står i et kommunikationsvakuum og har brug for at kunne kommunikere meget skarpt.

"Som ny chef for Danske Bank skal han ud og vinde politikernes tillid, og det tror jeg godt, han kan, men det er altid lidt svært, når man ikke kan sproget, for så har man ikke den umiddelbarhed, som vi to eksempelvis har," sagde Lars Krull til FinansWatch.

Chris Vogelzang starter i Danske Bank den 1. juni.

Danske Bank udnævner hollænder som ny topchef

Bankforsker om ny Danske Bank-chef: Lidt af et gamble

Analytiker: Udnævnelse af hollænder til Danske-topchef vidner om svær proces 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs