FinansWatch

Danske Bank-topchef om mere hvidvask: Swedbank-sagen gør det hele lidt værre

FW PODCAST: Den enes død den andens brød. Den talemåde køber adm. direktør i Danske Bank, Jesper Nielsen, ikke, når det kommer til den nye store hvidvasksag, der har ramt den svenske storbank Swedbank. Det fortæller han i FinansWatchs podcast-serie, hvor han erkender, at Danske Bank-skandalen er blevet en "referencesag" på hele hvidvaskområdet.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Hvidvasksagerne eksploderer i omfang hos de nordiske storbanker. Særligt afsløringer af mistænkelige transaktioner for 135 mia. euro gennem Swedbanks baltiske forretning ligner i forløb og omfang Danske Banks hvidvasksag.

En nærliggende tanke kunne være, at man drog et lettelsens suk i Danske Banks hovedkvarter. Nu viser det sig jo, at banken blot er én blandt mange, der er blevet misbrugt af ressourcestærke kriminelle bagmænd.

"Det fjerner jo ikke Danske Banks problem. Selv om der er andre, der har samme udfordringer, så fjerner det jo ikke det, som vi har gjort galt," siger midlertidig adm. direktør Jesper Nielsen til FinansWatch Podcast.

Det hjælper heller ikke på humøret, at de negative overskrifter i internationale og hjemlige finansielle medier er overtaget af konkurrenten.

"Vi er blevet en referencesag. Jo flere af de her sager, der kommer, jo flere gange nævner man Danske Bank. Hver gang, der sker noget, så nævner man vores sag igen," siger han.

"Det her er jo ikke godt for sektoren som helhed. Det har en lang række effekter. Og det er på ingen måder noget, vi kan bruge til noget i Danske Bank. Vi er, hvor vi er, og vi skal arbejde videre med den her sag. Det gør i virkeligheden bare det hele lidt værre."

Download, abonnér og hør hele FW Podcast i iTunes eller Spotify.

 

 

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs