FinansWatch

Danske Bank-formand: For tidligt at sige noget om eventuel bødestørrelse

Myndigheder i flere lande undersøger den mulige hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Men det er endnu for tidligt at sige noget om bødestørrelse, hvis det når dertil, lyder det fra bestyrelsesformanden.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech

Danske Bank undersøges af myndigheder flere steder i verden for den mulige hvidvask i bankens estiske afdeling.

Det er dog endnu for tidligt at spå om, hvorvidt det ender med en bøde til Danmarks største bank - og i så fald hvor stor den bliver.

Det siger bestyrelsesformand Karsten Dybvad mandag på bankens generalforsamling i København:

"Der er ikke andet at gøre end fortsat at undersøge alle de mulige ting og være i dialog med myndighederne. Det er for tidligt at sige noget om, hvad bødestørrelsen konkret kan ende med - og om vi overhovedet står til at få en bøde," siger han om spørgsmålet, der blev stillet af en aktionær på generalforsamlingen.

Udover at blive undersøgt i Danmark og Estland er Danske Bank også officielt sigtet ved en domstol i Frankrig i forbindelse med sagen.

I USA undersøges Danske Bank af det amerikanske justitsministerium og den amerikanske børsmyndighed, SEC, i forhold til strafferetligt ansvar i relation til den mulige hvidvasksag.

Karsten Dybvad tror, at spørgsmålet om en mulig bødestørrelse også vil komme ved generalforsamlingen i 2020:

"Jeg er sikker på, vi kommer tilbage til det om et år fra nu, for jeg er overbevidst om, at sagerne vil tage længere tid end det," lyder det fra formanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs