FinansWatch

Danske Bank og Swedbank falder efter rapport om mistænkelige transaktioner

Nye hvidvaskoplysninger skubber både Danske Bank og Swedbank ned på børsen.

Aktierne i Danske Bank og Swedbank falder fredag morgen, efter at Sveriges Television (SVT) har beskrevet, hvordan der i en årrække skal være flyttet 95 mia. svenske kr. - eller cirka 67 mia. danske kr. - imellem de to banker af "mistænkelige kunder".

Danske Bank-aktien falder 0,4 pct. til 131,85 kr. og er derved steget 2,3 pct. siden årsskiftet, mens Swedbank-aktien er faldet 12,6 pct. siden årsskiftet oven på fredagens foreløbige kursfald på 1,9 pct. til 172,75 svenske kr.

Ifølge SVT har mediet fået indsigt i en hemmelig, intern rapport, som Swedbank selv skal have fået lavet i kølvandet på Danske Banks hvidvaskskandale. Og det er i denne rapport, at oplysningen om de 95 mia. svenske kr. skal fremgå.

"De 95 mia. svenske kr., der henvises til, er det samlede tal for alle transaktioner mellem Danske Bank og Swedbank i årene 2007-2015, som dukker op, når der benyttes visse risikoindikatorer," oplyser Gabriel Francke Rodau, kommunikationschef i Swedbank, til SVT.

Han fortæller, at tallet ikke dækker over "mistænkelige kundetransaktioner", som SVT mener at vide, der er tale om.

I stedet siger kommunikationschefen, at tallet dækker over den gruppe af kunder, i alt 2000, som Swedbank har foretaget en dybere analyse af.

Medier: Intern rapport sår tvivl om hvidvaskforklaring fra dansk topchef i Swedbank

Danske Bank og Swedbank er brugt til at flytte mistænkelige penge

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere