FinansWatch

Vagthund tager til genmæle i tilsynskonflikt: Offentliggør interne breve med estere

I et usædvanligt træk har Finanstilsynet – på foranledning af Erhvervsministeriet – offentliggjort en brevudveksling med det estiske tilsyn i sagen om hvidvask i Danske Bank. Brevene understøtter det danske tilsyns standpunkt i tvist om ansvarsfordeling.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Finanstilsynet har onsdag offentliggjort en brevudveksling med det estiske finanstilsyn i sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland – dokumenter, som lader til at have til hensigt at understøtte de danske embedsmænds frifindelse af sig selv i forløbet.

Det sker, efter at der i den seneste tid har været heftig diskussion og kritik af, om det danske Finanstilsyn har passet sit job godt nok i sagen. Her har tilsynet tidligere frikendt sig selv, mens tilsynet i Estland ikke har ment, at der har været en klar ansvarsfordeling, og at de danske embedsmænd har været for "bløde" over for banken.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs