FinansWatch

Storaktionær har solgt alle Netcompany-aktier uden rabat – Danske Bank køber op

Kapitalfonden FSN Capital Partners har solgt sine 3,1 mio. aktier i Netcompany. Blandt køberne er Danske Bank.

Foto: PR/Netcompany

Det er lykkedes kapitalfonden FSN Capital Partners at sælge sine sidste aktier i Netcompany - og endda uden rabat.

Salget af de 3,1 mio. aktier - svarende til 6,23 pct. af aktierne i selskabet - er nemlig sket til 216,55 kr. per aktie, hvilket er det samme som Netcompanys lukkekurs på børsen tirsdag.

Det fortæller FSN i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Salg af større aktieposter sker ellers ofte med en rabat på omkring 3 til 5 pct., men der har altså været nok efterspørgsel til at undgå det.

Aktierne er solgt via en "accelereret bookbuilding" til institutionelle investorer. Der er ikke sat navn på investorerne.

FSN ejede 44 pct. af Netcompany før selskabets børsnotering i juni 2018, men solgte aktier både ved den lejlighed og efterfølgende i november 2018 og er altså nu helt ude af selskabet.

Netcompany blev noteret til 155 kr. per aktie og steg til 260 kr. per aktie i løbet af de første tre måneder. Siden er den dog gået tilbage og nåede kort før jul at koste mindre end 200 kr. per aktie.

Kan købe aktier til virksomhedshandel

I forbindelse med salget har Danske Bank, der i forvejen er storaktionær i Netcompany, købt yderligere 577.233 aktier. De aktier kan Netcompany på et senere tidspunkt købe - også til 216,55 kr., eller i alt 125 mio. kr.

Aktierne skal potentielt bruges til et køb af en it-konsulent- og systemudviklingsvirksomhed, som Netcompany i øjeblikket ligger i forhandlinger om.

Det afslørede Netcompany allerede ved sit årsregnskab 6. februar. Opkøbsmålet ligger i Finland, Sverige eller Holland, som er tre lande, Netcompany gerne vil udvide til.

Netcompany og virksomheden har indgået en hensigtserklæring, der giver Netcompany eneret til at forhandle om købet, men det er ikke sikkert, at handlen går igennem.

Danske Bank-rådgivere tror på flere børsnoteringer i 2019

Fondsbørsen i København mistede store danske selskaber i 2018 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs