Danske Bank ser bedre tider i norsk offshore

Danske Bank havde færre nedskrivninger inden for sin Corporates & Institutions-division i 2018. Det skyldes en "stabilisering" blandt offshoreselskaber på den norske sokkel.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Danske Bank oplevede mere stabilitet fra kunderne i den norske offshoreindustri i 2018.

Det fremgår af bankens årsregnskab offentliggjort fredag.

I Corporates & Institutions-divisionen nedskrev banken i løbet af det forgangne år lån for en samlet værdi af 278 mio. kr. Det var 33 mio. kr. mindre end 2017, hvor banken da havde nedskrivninger for 311 mio. kr., fremgår det af regnskabet.

Divisionen så netop nettonedskrivninger på grund af restruktureringer for "enkelteksponeringer i olie- og gasindudstrien."

Ifølge banken afspejler de lavere nedskrivninger alligevel en "overordnet stabilisering for offshore-virksomheder, som er aktive på den norske kontinentalsokkel på grund af moderate forbedringer i aktivitet og oliepriser."

"I fjerde kvartal så vi dog nedskrivninger mod nogle få enkeltnavneeksponeringer i shipping-industrien," skriver Danske Bank i sit regnskab.

I et generelt svært år for banken, hvor især den omfattende hvidvasksag trak massive overskrifter og medførte topchef Thomas Borgens og formand Ole Andersens afgang, landede det samlede overskud på 15 mia. kr., hvilket er en nedgang på knap 6 mia. kr. sammenlignet med forrige år.

Mærsk-familen, som er hovedaktionær i Danske Bank, indkaldte i efteråret til ekstraordinær generalforsamling. Her blev Karsten Dybvad valgt som ny formand for banken.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også