FinansWatch

Analytiker om Danske Bank: Hvidvasksag har begrænset effekt på kerneforretning

Kerneforretningen ser ud til at gå ram forbi hvidvasksagen, vurderer analytiker.

Foto: PR

Investorerne ser ud til at drage et lettelsens suk fredag, efter at Danske Bank fra morgenstunden offentliggjorde sit årsregnskab for 2018.

De seneste mange måneder har den omfattende hvidvasksag i bankens estiske filial trukket overskrifter i massevis, og i fredagens regnskab havde fokus også samlet sig om de eventuelle konsekvenser for bankens samlede forretning.

Ifølge Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, er kerneforretningen dog stort set uberørt af sagen, der har medført hård kritik og også resulteret i en faldende tillid blandt bankens kunder.

"Konsekvenserne er fortsat meget begrænsede, når man ser på kerneforretningen. De nævner, at antallet af mistede kunder i 2018 endte på 11.000, og i forhold til koncernen og antallet af kunder er det fortsat meget begrænset. Derudover har banken ikke mistet erhvervskunder, så det tyder på, at det har hjulpet at tage dialogen med kunderne," siger han til Ritzau Finans.

"Banken har også opretholdt det forretningsmomentum, vi har set de foregående kvartaler, når vi kigger på volumen. Det er særligt drevet af de samarbejdsaftaler banken har uden for Danmark i eksempelvis Norge og Sverige," fortsætter han.

Fredag formiddag stiger bankaktien 5 pct. til 126,60 kr.

Danske Bank mistede 11.000 privatkunder i 2018 – erhvervskunderne bliver hængende 

Omkostningerne steg betydeligt i Danske Bank – ser flad udvikling i 2019  

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs