FinansWatch

Ros fra kreditanalytikere til Danske Banks obligationssalg

Trods forviklinger forud for Danske Banks obligationsudstedelse i sidste uge, hvor banken endte med en højere rente end ventet, så kan det være en god beslutning om at udstede, vurderer analytikere over for Bloomberg. (rettet)

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

(tidligere fremgik det, at renterne på de to obligationer var endt på hhv. 2,6 pct. og 2,9 pct. Det er forkert, det rigtige er hhv 260 og 290 basispoint over renten på amerikansk statsobligationer med tilsvarenede løbetider)

Danske Bank udstedte i sidste uge obligationer for 3 mia. dollar, men salget af de nye obligationer måtte indstilles midt i processen, da hvidvaskjægeren Bill Browder onsdag oplyste, at han havde nye anklager mod banken, og da salget blev genoptaget skete det til en højere rente end ellers indikeret.

Trods forviklingen og den højere rente, som banken må betale på gælden, så kan Danske Banks beslutning om at rejse penge netop nu, hvor skandalen omkring hvidvask gennem filialen i Estland stadig ruller, være ganske fornuftig.

Det skyldes ifølge Paul Smillie, kreditanalytiker hos ColumbiaThreadneedle i Singapore, at de europæiske banker i 2019 står foran at skulle rejse 115 mia. dollar i tilsvarende kapital, skriver Bloomberg News.

"Det er meget vigtigt for banker som Danske, der har betydelige udstedelsesbehov i denne del af kapitalstrukturen, at demonstrere markedsadgang og tidligt at gøre fremskridt i forhold til udstedelsesmålene for året," siger Smillie.

Danske Banks udstedelse sidste uge af "senior non-preferred" obligationer udgjorde cirka halvdelen af bankens behov for denne type udstedelser i 2019, og netop det marked vil blive velforsynet i 2019, da de europæiske banker skal leve op til EU-regler på området. Ifølge Bloomberg News har BNP Paribas, Unicredit, ING Groep og Caixabank da også allerede solgt tilsvarende obligationer i 2019.

"Danske ønskede en succesfuld transaktion og belønnede deltagerne ved at give nogle få point væk," kommenterer Mattias Frithiof, kreditanalytiker i Swedbank.

I alt har banken solgt obligationer med en løbetid på tre år for 1,5 mia. dollar med en rente på 260 basispoint over over en amerikansk statsobligation med tilsvarende løbetid mod guidede 255 basispoint., ligesom banken også har udstedt obligationer for 1,5 mia. dollar med en løbetid på fem år med en rente på 290 basispoint over over en amerikansk statsobligation med tilsvarende løbetid mod spåede 285 basispoint.

Bookrunners for salget var Barclays, Bank of America-Merrill Lynch, Goldman Sachs, JPMorgan og UBS samt Danske Bank selv.

Danske Bank solgte obligationer for 3 mia. dollar 

Danske Bank har genoptaget obligationssalg

Danske Bank: Udskudt obligationssalg for 20 mia. kr. er lige om hjørnet 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs