FinansWatch

Analytiker: Browder timede pressemøde

En aktieanalytiker vurderer over for Børsen, at forretningsmanden Bill Browder bevidst har planlagt torsdagens pressemøde for at spænde ben for Danske Banks planlagte obligationsudstedelser.

Mads Thinggaard, analytiker hos ABG Sundal Collier.

Forretningsmanden Bill Browder havde planlagt tidspunktet for torsdagens pressemøde på Christiansborg, hvor han ville afsløre nyt i forhold til bankens hvidvaskskandale, så det faldt sammen med bankens planer om at udstede obligationer. Det vurderer Mads Thinggaard, analytiker hos ABG Sundal Collier, over for Børsen.

"Det er mit helt klare gæt (at Bill Browder bevidst har timet pressemødet, red.). Det har været helt systematisk gennem hele forløbet, at hver gang vi når til kritiske punkter for Danske Bank, så kommer han med noget nyt," sagde Mads Thinggaard forud for pressemødet til Børsen.

Danske Bank oplyste torsdag til FinansWatch, at man havde udskudt de planlagte obligationsudstedelser, netop på grund af torsdagens pressemøde, som Bill Browder meldte ud om onsdag via en mail til nyhedsbureauet Bloomberg.

På pressemødet afviste Bill Browder, at der skulle være en sammenhæng mellem de pressemødet og bankens planlagte obligationsudstedelser. Bill Browder sagde på pressemødet, at han mener, at Danske Bank i 2017 løj for de franske myndigheder om bankens kendskab til hvidvask.

Hvidvasksag sender på ny Dansk Bank-aktie i bund 

Hvidvaskjæger i angreb på Danske Bank: På disse fire punkter løj de

Dansk vært er blank på hvidvaskjægers nye afsløringer om Danske Bank

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs