FinansWatch

Legetøjskonkurs skræmmer ikke Danske Bank fra investeringer gennem kapitalfonde

Nordea og Danske Bank kommer til at tabe penge på konkursen i Top Toy, men begge banker er klar til at yde lignende lån.

Bo Wetterstein, chef for Danske Banks storkundeafdeling i Danmark

Både Nordea og Danske Bank kommer til at lide tab på Top Toy, der står bag legetøjskæderne BR og Toys 'R' Us', konkurs, men det skræmmer ikke bankerne fra at gøre lignende investeringer i fremtiden. Det skriver Berlingske.

Bankerne har ydet lån til købesummen for Top Toy til kapitalfonden EQT, der købte virksomheden. Kapitalfonden behøvede dermed ikke at investere så meget kapital, men måtte til gengæld øge risikoen i investeringen. Den model er Danske Bank klar til at gå ind i igen i fremtiden, fortæller Bo Wetterstein, chef for Danske Banks storkundeafdeling i Danmark.

"Vi ser mange større nordiske såvel som internationale fonde, som har været aktive i de nordiske markeder i mange år, og vi kigger åbent og interesseret på de sager, som kapitalfondene måtte ønske at vise os, så også EQT, som er en stor spiller i markedet og en relativt velrenommeret fond, vil være en naturlig samarbejdspartner for os fremover. Det betyder ikke, at vi vil med i alt, hvad kapitalfondene laver, men det betyder bestemt heller ikke, at vi ikke vil have med dem at gøre fremover," siger han til Berlingske.

Også Nordea holder døren åben, fortæller Peder Bach, chef for bankens storkunderafdeling.

Finanstilsynet har tidligere været ude og advare bankerne om, at de skal stramme op, når de yder lån i forbindelse med virksomhedshandler. Også Lars Krull, seniorforsker ved Aalborg Universitet, har advaret bankerne om modellen.

Vagthund: Banker skal stramme op ved lån til virksomhedskøb

Forsker: Banker bør være på vagt over for kapitalfondes model 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs