FinansWatch

Mobilepay bruges til hvert tredje køb i butikkerne

Danskernes brug af Mobilepay til butikskøb udgør nu næsten en tredjedel af årets transaktioner.

Foto: /ritzau/Jakob Jørgensen

Mobilepay fortsætter sit indtog i danskernes tegnebog. I 2018 kom der 45.000 nye butikker og webshops på betalingsapp'en, og danskernes brug af Mobilepay til butikskøb udgør nu næsten en tredjedel af årets transaktioner, oplyser selskabet.

Samlet er antallet af butikker og webshops med Mobilepay på 120.000.

Anslået vil danskerne have brugt Mobilepay til erhvervsindkøb 80 millioner gange i år, hvilket svarer til mobile indkøb for omkring 18 mia. kr., hvilket er næsten en fordobling sammenlignet med forrige år.

"Det er en milepæl for os, at næsten hver tredje Mobilepay-betaling foregår i fysiske butikker og webshops. Det er et udtryk for, at Mobilepay i dag er blevet et allround betalingsmiddel for danskerne og ikke længere kun benyttes til personbetalinger," siger Torben Gamst, direktør for Mobilepay Danmark, i en pressemeddelelse.

Også i Finland, hvor man ligeledes kan benytte sig af Mobilepay, er størrelsen på overførslerne steget med 140 pct. til omkring 260 mio. euro sammenlignet med 2017.

Mobilepay blev i oktober 2017 et selvstændigt selskab, der fortsat er ejet af Danske Bank.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs