FinansWatch

Anholdte i Danske Bank-sag mistænkes for at have "koordineret" hvidvask

Der er grund til at tro, at hvidvask-aktiviteterne var kendt og accepteret i hele non-resident-afdelingen i Danske Banks filial i Estland. Det vurderer den estiske statsanklager, efter at det onsdag kom frem, at man har anholdt ti tidligere Danske Bank-ansatte.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Onsdag kom det frem, at de estiske myndigheder har anholdt ti tidligere Danske Bank-ansatte, og de mistænkes ifølge den estiske statsanklager for at have "koordineret" de kriminelle aktiviteter. Det skriver Berlingske Business.

"De forholdsregler, der skulle forhindre hvidvask i banken, var kun en ren formalitet og blev ikke fulgt. Der er grund til at tro, at de mistænkte ansattes aktiviteter var kendt og accepteret i hele non-residents-afdelingen," skriver den estiske anklagemyndighed i en pressemeddelelse.

De estiske myndigheders efterforskning viser ifølge Reuters nye overraskende detaljer, nemlig at pengestrømmene angiveligt også har forbindelser til forbrydelser i Georgien. I denne forbindelse var Estland primært et transitland i dette hvidvask-setup, og de ti anholdte tidligere Danske Bank-ansatte var i denne forbindelse ikke de egentlige bagmænd, påpeger Aivar Alavere, der er chef for det estiske kriminalpoliti.

De estiske myndigheder oplyser, at man har været i tæt kontakt med de amerikanske myndigheder i efterforskningen. Derudover efterforskes sagen også af det danske Bagmandspoliti, SØIK. Her er Danske Bank foreløbig sigtet som juridisk enhed for overtrædelse af hvidvaskloven. Om efterforskningen også kan danne grundlag for en sigtelse af Danske Banks danske ledelse er endnu uklart.

Estisk statsanklager forventer flere mistænkte Danske Bank-ansatte 

Estland bekræfter ti anholdelser i Danske Bank-sag 

Danske Bank om anholdelser af tidligere medarbejdere: "Vi har kun én interesse, og det er at komme til bunds i sagen"  

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs