FinansWatch

Estisk statsanklager forventer flere mistænkte Danske Bank-ansatte

Den estiske statsanklager forventer flere mistænkte i sagen om hvidvask via Danske Bank, efter at det onsdag kom frem, at man har anholdt ti tidligere ansatte i banken. Hvidvask-ekspert peger på, at de estiske myndigheder må have stærke beviser. Det skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

De estiske myndigheder har anholdt i alt ti tidligere Danske Bank-ansatte i sagen om hvidvask. Ifølge den estiske statsanklager foregik hvidvaskningen systematisk og for egen vindings skyld. I forbindelse med anholdelserne er der blevet beslaglagt værdier for mere end 1 mio. euro, svarende til 7,5 mio. kr. Det skriver Børsen.

"De mennesker, der blev anholdt, var for det meste kundeforvaltere, hvis opgave var at forhindre hvidvaskning af penge. I dette tilfælde taler vi om hvidvaskning af penge i to lande – Aserbajdsjan og Georgien. I disse to sager blev over 300 millioner euro (2,2 mia. kr., red.) hvidvasket. Der vil sandsynligvis komme flere mistænkte," sagde statsanklager Lavly Perling på et pressemøde afholdt af den estiske anklagemyndighed onsdag formiddag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs