FinansWatch

Estisk politi anholder ti tidligere Danske Bank-medarbejdere

Politiet i Estland har anholdt ti tidligere Danske Bank-medarbejdere i Estland, skriver Bloomberg onsdag. Oplysningerne kommer efter at et estisk medie rapportede om otte anholdte i relation til sagen. (Opdateret)

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

(opdateret med yderligere oplysninger)

Det estiske politi har anholdt ti personer i sagen om hvidvask knyttet til Danske Bank, rapporterer Bloomberg News onsdag.

Ifølge politiet er alle de anholdte estere og tidligere medarbejdere i Danske Bank. Ud af de ti personer blev seks anholdt tirsdag, mens fire er blevet anholdt onsdag morgen.

De anholdte er ifølge Bloomberg News mistænkt for velvidende at have givet bankkunder mulighed for at flytte midler, som kan være blevet hvidvasket.

Allerede tirsdag aften skrev den estiske avis Postimees på baggrund af oplysninger fra unavngivne kilder, at der var blevet anholdt flere personer i relation til Danske Bank-sagen. På det tidspunkt forlød det, at otte personer var blevet anholdt.

Tidligere i år præsenterede Danske Bank en rapport om, hvad der var sket i filialen i Estland. Den konkluderede, at mindst 1500 mia. kr. fra udenlandske kunder var gået igennem filialen, og at bankens ledelse havde siddet flere advarsler overhørig.

 

/ritzau/FINANS

Danske Bank-sag vil blive kommenteret af estiske myndigheder onsdag 

Medie: Estland anholder otte mistænkte for hvidvask knyttet til Danske bank 

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs