FinansWatch

Analytiker: Danica-salg kan lette bekymring for penge til hvidvaskbøde

Salg af svensk pensionsforretning giver Danske Bank en større kapitalbuffer, hvilket aktieanalytiker Simon Hagbart Madsen fra Jyske Bank tror, investorerne vil tage positivt op.

Det kan virke lidt specielt, at Danske Bank vælger at sælge Danicas svenske pensionsforretning, når området egentlig har en høj vækst.

Det giver dog banken en større kapitalbuffer, hvilket aktieanalytiker Simon Hagbart Madsen fra Jyske Bank tror, investorerne vil tage positivt op.

"Banken mister en lille del af sin indtjening, men prisen mere end opvejer tabet, særligt når man tager Danske Banks nuværende situation i betragtning," siger han til Ritzau Finans.

"Det kan have en let positiv effekt på investorernes bekymringer for den fremtidige kapitalsituation i forhold til potentielle økonomiske straffe relateret til hvidvasksagen," lyder det fra aktieanalytikeren.

Prisen lyder på 2,6 mia. svenske kr., svarende til 1,9 mia. kr., hvoraf størstedelen - cirka 2,35 mia. svenske kr. - er kontant betaling, mens resten er i form af et gældsbrev fra sælgeren.

Han peger på, at salget er lidt atypisk, idet Danske Bank har en strategi, hvor der fokuseres på de nordiske kernemarkeder. Pensionsmodellen i Sverige er dog anderledes, hvorfor et salg kan være en god idé.

"Der har været en ret høj vækst i både Sverige og Norge, så det kan virke specielt at frasælge aktiviteter i et højvækstområde for banken," vurderer han.

"Man kan sige, at den svenske pensionsmodel er noget anderledes end den danske og norske, og det tror jeg, har været en del af bevæggrunden."

"Man vurderer ikke, man kan realisere samme stordriftsfordele i Sverige som i Danmark og Norge, og derfor vælger man i højere grad at fokusere på samarbejdsaftaler fremadrettet," siger Simon Hagbart Madsen.

Han vurderer ikke, at aktien tirsdag flytter sig særligt meget på baggrund af salget.

"Jeg tror ikke, at aktien kommer til at reagere det store på salget, for salget var rygtet i medierne. På den måde var det lidt ventet, at det ville ske," siger Simon Hagbart Madsen.

Køberen af Danica Pensions svenske pensionsforretning er et konsortium bestående af Polaris, Acathia, Sampension og Unigestion.

Handlen er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, der ventes i første halvår 2019.

Købere af svensk Danica-forretning vil hente ny vækst og skifte navn 

Danica sælger svenske pensionsaktiviteter 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs