FinansWatch

Karsten Dybvad vil genoprette tiltroen til Danske Bank

Karsten Dybvad, ny formand i Danske Bank, vil arbejde intenst på at genoprette tilliden til den skandaleramte bank. Dybvad blev fredag valgt på en ekstraordinær generalforsamling.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech

Det er en udfordret bank, som Karsten Dybvad er blevet ny formand for. Derfor bliver den første opgave at genoprette tilliden efter den omfattende hvidvasksag, banken har været involveret i.

Det fortæller han til Ritzau Finans, efter at han fredag er blevet valgt ind i bestyrelsen på en ekstraordinær generalforsamling i DGI-byen, København.

"Danske Bank er den vigtigste og største bank i Danmark. Den er helt afgørende for vores finansielle system, men det er også en bank, som er udfordret. Derfor er det første, jeg vil gøre, at arbejde intenst på at genoprette tilliden til banken," siger han.

Den ekstraordinære generalforsamling blev afholdt på anmodning fra storaktionær A.P. Møller Holding, der sidder på 21 pct. af aktierne.

Holdingselskabet havde foreslået Dybvad som formand i stedet for Ole Andersen, der allerede i september, da Danske Bank offentliggjorde sin interne undersøgelse af hvidvasksagen, havde sagt, at han ville træde tilbage.

Danske Bank er den vigtigste og største bank i Danmark. Den er helt afgørende for vores finansielle system, men det er også en bank, som er udfordret. Derfor er det første, jeg vil gøre, at arbejde intenst på at genoprette tilliden til banken

Karsten Dybvad, ny formand, Danske Bank

Nu skal arbejdet med at genoprette omverdens tillid til banken i gang, fortæller Karsten Dybvad.

"Det vil jeg gøre i samarbejde med ledelsen, bestyrelsen og medarbejderne i banken, som dagligt gør et utroligt godt arbejde. Vi skal være klar til, at der er nogle forretninger, vi ikke skal gå ind i fremadrettet, for det skal være en god bank fremadrettet," lyder det fra den nye bestyrelsesformand.

Er der konkrete ting, du allerede nu ved, du vil gå ind at slå hårdt ned på?

"Bestemt ikke. Jeg er lige akkurat blevet valgt som formand, så det første, jeg vil gøre, er at sætte mig sammen med bestyrelsen og ledelsen og kigge på det, for jeg skal også til at dykke dybt ned i det," siger Karsten Dybvad.

Ud over Karsten Dybvad, som er fratrådt sin stilling som administrerende direktør i Dansk Industri, efter han fredag blev valgt, er Jan Thorsgaard Nielsen også blevet valgt ind i bestyrelsen.

Han er investeringsdirektør i A.P. Møller Holding. Han er blevet næstformænd, hvilket er en post, han skal dele med Carol Sergeant, som træder tilbage på den næste generalforsamling.

Storaktionær: "Der er lang vej tilbage for Danske Bank"

Ole Andersen: "Lad os bare kalde det en fyring"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere