FinansWatch

Danske Banks compliance gav grønt lys i Estland

Danske Banks Compliance-funktion og bankens interne revision var i Estland i årene 2007 til 2013 for at tjekke om alt var, som det skulle være, og de gav grønt lys, siger Danske Banks midlertidige topchef Jesper Nielsen til erhvervsmediet Finans.

Jesper Nielsen, midlertidig adm. direktør for Danske Bank. | Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Danske Banks midlertidige topchef, Jesper Nielsen, var onsdag i EU Parlamentet, hvor han skulle forklare, hvordan det kunne gå til at bankens filial i Estland blev genstand for historiens måske største hvidvasksskandale. I et efterfølgende interview med erhvervsmediet Finans, fortæller han, at banken besøgte den estiske filial uden at finde problemer.

"Vores compliance-funktion og vores interne revision var ovre fra 2007 til 2013 for at tjekke, om alt var, som det skulle være. De konkluderede selvfølgelig helt forkert. Det ved vi nu, men det var altså grønne lamper i Estland," siger Jesper Nielsen til Finans.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs