FinansWatch

Utilfredse investorer vil sagsøge Danske Bank

Udenlandske aktionærer vil sagsøge Danske Bank for at få dækket deres tab det seneste år, hvor hvidvaskskandalen har sendt aktien på rutsjetur. Det skriver Berlingske tirsdag.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

En gruppe af udenlandske investorer vil sagsøge Danske Bank for at få dækket deres tab som følge af kursfaldet efter skandalen om hvidvask i bankens filial i Estland. Det skriver Berlingske.

I spidsen for investorerne står Ole Sigetty fra advokatfirmaet Németh Sigetty. Sammen med fire andre advokatkontorer er han i færd med at indsende en stævning til Østre Landsret på vegne af de utilfredse aktionærer.

"Det forekommer os ret åbenbart, at der er en sammenhæng mellem den måde, der er ageret på – eller snarere ikke ageret – fra Danske Banks side og så de markante tab, som bankens aktionærer har lidt," siger han til Berlingske og påpeger, at Danske Banks egen advokatundersøgelse allerede har bevist, at banken har handlet "groft uagtsomt".

Skandalen om mulig hvidvask for milliarder af kroner i Danske Banks estiske fillial begyndte at rulle allerede sidste år, hvor Berlingske bragte de første afsløringer i sagen. Siden da har både topchef Thomas F. Borgen og bestyrelsesformand Ole Andersen forladt ledelsen. Samtidig er aktiekursen tæt på halveret siden september 2017, skriver Berlingske.

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs