EU-Parlamentet på vej med lussing til Finanstilsynet for håndtering af hvidvasksag

Et særligt udvalg under EU-Parlamentet er på vej med en rapport, som ifølge Berlingske Business indeholder skrap kritik af det danske finanstilsyns håndtering af Danske Banks hvidvasksag.
Ifølge Berlingske Business er EU-parlamentariker Jeppe Kofod (S) med i det udvalg, der har forfattet rapporten. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ifølge Berlingske Business er EU-parlamentariker Jeppe Kofod (S) med i det udvalg, der har forfattet rapporten. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I et udkast til en rapport fra EU-Parlamentets særlige udvalg for skattesnyd beklager og kritiserer Parlamentet det danske finanstilsyns mangelfulde reaktion i Danske Banks hvidvaskssag. Det skriver Berlingske Business.

"EU-Parlamentet beklager, at det danske finanstilsyn har undladt at tage kontakt til den whistleblower, der rapporterede om massive hvidvask-aktiviteter i Danske Bank," fremgår det af rapporten, der ifølge Berlingske Business har danske Jeppe Kofod (S) som en af forfatterne.

Videre skriver Parlamentet, at denne udeladelse er "udtryk for grov forsømmelse af finanstilsynets pligt til at iværksætte grundige undersøgelser af alvorlige anklager om omfattende og systematisk hvidvask gennem en bank".

Berlingske Business beskrev sidste år for første gang om whistleblowerens advarsler til Danske Banks topledelse i 2013. Her advarede britiske Howard Wilkinson, der dengang var chef i Danske Markets’ baltiske afdeling, Danske Banks direktionen om kraftige tegn på hvidvask. Først to år senere lukkede Danske Bank ned for de mistænkelige kunder, og det var først efter Berlingskes afsløringer, at Danske Bank iværksatte sin egen undersøgelse. Avisen har tidligere skrevet, at Finanstilsynet i forbindelse med sin egen undersøgelse fra maj aldrig tog kontakt til Howard Wilkinson.

Estiske Danske Bank-ansatte kan have fået penge fra bagmænd 

Danske Bank beskyldes for at true whistleblower

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også