Bagmandspolitiet vil stille Danske Bank-chefer til ansvar i hvidvasksag

I den mulige straffesag mod Danske Bank i sagen om hvidvask i Estland går Bagmandspolitet ikke kun efter at uddele en bøde – politiet undersøger også muligheden for at gå efter de ansvarlige topfolk i banken, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

SØIK, også kendt som Bagmandspolitiet, undersøger i øjeblikket Danske Bank i forbindelse med sagen om hvidvask i bankens estiske filial. Men Bagmandspolitiets efterforskning vil dog ikke kun rette sig mod banken i sig selv, men også gå efter de ansvarlige topchefer i banken. Det skriver Berlingske Business.

Statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Bagmandspolitiet udtaler således til avisen:

"Vi efterforsker ud fra to hovedspor: Et, der handler om, hvorvidt banken som juridisk person kan gøres ansvarlig i forhold til et eventuelt bødeansvar. Og et, der handler om, hvorvidt vi kan gøre et strafferetligt ansvar gældende over for enkeltpersoner fra banken," siger Morten Niels Jakobsen uden at nævne nogen navne.

Thomas Elholm, professor i strafferet ved Københavns Universitet, udtaler det kan være vanskeligere at bevise, at en fysisk person har handlet strafbart, og nævner, at myndighederne godt kan straffe banken, selv om man ikke kan fastslå, hvilke enkeltpersoner i virksomheden, der har gjort noget forkert.

Danske Bank-investor i kovending: Ophæver karantæne af aktien

Stor EU-rapport om hvidvask langer hårdt ud efter Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også