FinansWatch

Medie: Danske Bank og Jyske Bank brugt til at skjule formuer i Schweiz

Når amerikanske kunder i schweiziske UBS ville gemme deres formuer i Schweiz, benyttede de ofte danske skuffeselskaber med konti i Danske Bank og Jyske Bank til at skjule formuer. Det fortæller den tidligere bankrådgiver i UBS og finansielle whistleblower, Bradley Birkenfeld, til Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Danske Bank og Jyske Bank blev brugt, når amerikanske kunder i schweiziske UBS ville gemme deres formuer i alpelandet. Det fortæller den tidligere whistleblower, Bradley Birkenfeld, der tilbage i 2008 fortalte de amerikanske myndigheder, hvordan han og andre UBS-ansatte hjalp rige amerikanere med at gemme milliarder på hemmelige konti i Schweiz. Det skriver Børsen.

"Jeg husker, at de danske selskaber havde konti i Jyske Bank og i Danske Bank," siger Bradley Birkenfeld, som Børsen har mødt på Malta, hvor han har boet siden 2016.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs