FinansWatch

Medie: Danske Bank advarede Bagmandspolitiet om millionsvindel

Danske Bank advarede i 2012 Bagmandspolitiet om, at en ansat i Socialstyrelsen kunne være involveret i kriminelle aktiviteter, skriver Finans.

Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix

Det var Danske Bank, som i 2012 advarede Bagmandspolitiet om, at den mistænkte kvindelige medarbejder i Socialstyrelsen kunne være involveret i kriminelle aktiviteter.

Det erfarer Finans onsdag.

Det har også tidligere været fremme, at den mistænkte overførte de mange millioner til en konto i Danske Bank.

Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet (Søik), i daglig tale Bagmandspolitiet, oplyste tidligere onsdag, at den 64-årig kvinde, der er mistænkt for svindel til 111 mio. kr., måske kunne være stoppet for længe siden.

Desuden viser den foreløbige efterforskning, at svindlen kan været begyndt allerede i 1997 og ikke som hidtil troet i 2002.

I 2012 fejlbehandlede Bagmandspolitiet en underretning om, at en ansat i Socialstyrelsen havde overført millionbeløb til sig selv.

Søk, som var Bagmandspolitiets officielle navn dengang, blev allerede for seks år siden advaret om, at der var foretaget en række mistænkelige transaktioner fra en konto i Social- og Integrationsministeriet til konti, der tilhører den hovedmistænkte.

Det oplyste chefen for Søik, statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Bagmandspolitiet efterforskede ikke sagen om de mistænkelige overførsler, men nøjedes med at underrette Skat som en sag om mulig skattesnyd.

"Jeg kan frygte, at den hovedmistænkte dermed fik mulighed for at kunne fortsætte den formodede svindel, der måske kunne have været stoppet på et tidligere tidspunkt," udtaler Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

"Det kan jeg af gode grunde ikke vide noget om, men jeg kan helt nøgternt konstatere, at der var tale om en fejl, da advarslen ikke blev efterforsket til bunds."

Advarslen fra 2012 om mistænkelige kontooverførsler drejer sig om i alt 5 mio. kr., som blev overført til den hovedmistænktes privatkonto og en erhvervskonto til et stutteri, som den 64-årige er indehaver af.

Siden den overhørte advarsel forsvandt i omegnen af 28 mio. kr. af de i alt cirka 111 mio. kr. fra Socialstyrelsen.

Samtidig har efterforskningen vist, at svindlen tilsyneladende har stået på i længere tid, end man hidtil har troet.

"Vores efterforskning tyder på, at den mistænkte har svindlet i en længere årrække end først antaget. Nemlig helt tilbage til 1997. Det betyder også, at vi forventer, det samlede beløb kan blive højere end 111 mio. kr.," udtaler Morten Niels Jakobsen.

 

/ritzau/FINANS

Bagmandspolitiet erkender fejl: Svindler kunne være stoppet 

Svindelmistænkt i Socialstyrelsen brugte konto i Danske Bank 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs