Ole Andersens egen exitplan i vejen for Danske Banks chefjagt

Ole Anderen har fortalt, at han træder tilbage som formand for Danske Banks bestyrelse, når der er fundet en afløser. Men indtil da kan hans udmelding give banken problemer med at finde en ny topchef, skriver Børsen.
Ole Andersen | Foto: /ritzau/Flindt Mogens
Ole Andersen | Foto: /ritzau/Flindt Mogens
AF RITZAU FINANS

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, som er midt i processen med at finde en afløser for den afgåede topchef, Thomas Borgen, er reelt selv en hindring for processen med at finde en ny direktør til banken.

Det skriver Børsen.

Årsagen er, at Ole Andersen har meldt ud, at han vil træde tilbage, når Danske Bank har fundet en ny person til sidde for bordenden i den daglige ledelse, men netop den melding betyder, at kandidaterne til stillingen ikke ved, hvem de fremadrettet skal referere til. Og det gør det mindre attraktivt.

"Kandidaten vil opleve, at man spiller med blind makker," vurderer Stephen Bruyant-Langer, fra The Personal Business Plan, over for Børsen. Han har i en årrække arbejdet med rekruttering af direktører og bestyrelseskandidater til nogle af landets største virksomheder.

En headhunter, som dog ønsker at være anonym, peger på det samme.

"Problemet her er, at Ole Andersen ikke allerede er ude af banken. For enhver topchef med respekt for sig selv vil afvise at tage et job, hvis det er uklart, hvem du skal referere til. Så først når det er afklaret, kan der komme skub i den proces," lyder det fra kilden.

 

/ritzau/FINANS

Professor om vraget kronprins: "Både han og bestyrelsen fremstår vingeskudt"

Medie: Danske Bank vidste, at topchef-godkendelse var tvivlsom 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også