FinansWatch

S: Tidligere erhvervsminister ignorerede 100 pct hvidvaskanbefalinger

Tidligere erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) ignorede tilbage i 2010 fuldstændigt anbefalingerne fra det danske hvidvasksekretariat, lød det fra Socialdemokratiets erhvervsordfører Thomas Jensen torsdag på et samråd om Nordeas massive leveringer af 500-eurosedler til danske velkselkontorer.

Erhvervsordfører Thomas Jensen (S).

I et åbent samråd i Folketingets Erhvervsudvalg torsdag, der handlede om Nordeas udlevering af 500-eurosedler til danske vekselkontorer frem til 2015, kom det frem, at tidligere erhvervsminster Troels Lund Poulsen (V) ignorerede anbefalinger fra det danske hvidvasksekretariat i 2010 om blandt andet at forbyde brugen af 500 euro-sedler i Danmark, sådan som et bredt flertal i folketinget netop er blevet enige om.

"Den tidligere minister – og det var Troels Lund Poulsen fra Venstre – ignorerede fuldstændig de anbefalinger, der lå fra hvidvasksekretariatets årsrapport fra 2010. Han ignorerede dem 100 pct. og svarede, at der var ikke grund til at gå ind og gøre noget omkring 500-eurosedlen," sagde erhvervsordfører Thomas Jensen (S), der havde indkaldt til samrådet, som er en udløber af TV2's afsløringer i programmet 'Operation X - Nordea og det store pengevaskeri', som blev bragt 24. maj 2018

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs