FinansWatch

Whistleblower vil have frit lejde før høringer

Whistlebloweren i Danske Bank-sagen vil have en garanti for, at hans tidligere arbejdsgiver ikke håndhæver hans fortrolighedsklausul, hvis han skal deltage i offentlige høringer om hvidvask.

Whistlebloweren i sagen om hvidvask i Danske Bank vil have frit lejde fra sin tidligere arbejdsgiver, hvis han skal tale offentligt ved høringer på Christiansborg og i Europa-Parlamentet.

Det skriver Børsen, som har talt med formanden for Europa-Parlamentets udvalg for skattesnyd, Jeppe Kofod.

"Vi har hørt fra Wilkinson, at han har den helt naturlige bekymring, fordi han er udstyret med en fortrolighedsklausul. Han vil sikre sig, at Danske Bank ikke sagsøger ham, når han fortæller parlamentet og offentligheden sandheden ved høringen," siger han til mediet.

Howard Wilkinson skal efter planen tale til en høring på Christianborg i Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget 19. november og i skattesnydudvalget i Europa-Parlamentet 21. november.

Jeppe Kofod fortæller, at det europæiske udvalg har sendt en anmodning til Danske Bank for at få en garanti for, at banken ikke vil håndhæve fortrolighedsklausulen.

Danske Bank oplyser til Børsen, at den er ved at undersøge henvendelsen, men at man ikke som udgangspunkt vil stå i vejen for, at Howard Wilkinson kan deltage i offentlige høringer, så længe det sker inden for lovens rammer.

Danske Banks whistleblower vil vidne over for Folketinget

Danske Banks whistleblower vil formentlig gerne vidne i EU-høring 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs