FinansWatch

Finanshus: Damoklessværd hænger over Danske Bank

Det amerikanske finanshus Keefe, Bruyette & Woods kæder Danske Banks situation sammen med græsk mytologi.

Foto: PR

Damoklessværd - sådan lyder overskriften på en analyse af Danske Banks aktie fra det amerikanske finanshus Keefe, Bruyette & Woods.

Finanshuset sænker sin anbefaling, som nu hedder "market perform" i stedet for "ourperform", fordi der er begrænset synlighed om potentielle bøder i forbindelse med bankens hvidvasksag, og det hænger over aktierne. Banken skærer samtidig kraftigt i kursmålet, hvor det før var på 298 kr., er det nu på 162 kr.

I den græske fortælling om damoklessværdet hænger Dionysios et sværd over Damokles' hoved - i et hestehår - for at vise ham at en herskers liv altid er i overhængende i fare.

Muligheden for store bøder hænger over hovedet på Danske Bank, og finanshuset estimerer, at en samlet bøde kan ligge på omkring 10 mia. Det er dog håndterbart for Danske Bank, vurderer finanshuset.

Keefe, Bruyette & Woods noterer sig, at investorerne må væbne sig med tålmodighed, da lignende sager ofte har taget flere år, før der har været klarsyn.

"Det vil også tage noget tid, før vi får overblik over, hvordan bankens kerneindtjening bliver påvirket. Det er samtidig blevet dyrere for banken at låne penge, sandsynligvis vil risikoaversion påvirke de fremtidige indtægter. Der kan også være ukendte effekter af strategiske tiltag fra den nye ledelse," skriver finanshuset i analysen.

Danske Bank-aktien er på tre måneder faldet med næsten 30 pct., og mandag ved middagstid handles aktien 0,9 pct. lavere i 140,10 kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs