FinansWatch

Lukning af Danske Banks estiske filial for lokale tager et års tid

Blandt andet opsigelsesvarsler gør, at det tager tid for Danske Bank at lukke sin skandaleramte estiske filial ned, fortæller banken.

Kenni Leth Danske Bank
Kenni Leth, pressechef i Danske Bank Foto: Ricky John Molloy

Danske Bank er i fuld gang med at neddrosle sine aktiviteter i Estland og vil fremover kun satse på selskaber med et nordisk tilhørsforhold.

Banken meldte allerede i april ud, at den gik i gang med at lukke for lokale kunder.

"Mange kunder har et opsigelsesvarsel og andet, der gør, at vi må gøre det i forskellige tempi. Vi gik gradvis i gang med at sende breve ud til kunderne i april, om at bankens services stopper," siger Kenni Leth, der er pressechef i Danske Bank, til Ritzau Finans.

"Vi regner med, at processen kommer til at tage et års tid," siger han.

Ifølge Bloomberg News vil det estiske finanstilsyn lukke sin konto i banken. Bloomberg News citerer Baltic News Service for oplysningen.

Regeringen "anser det ikke længere nødvendigt at have en konto i banken," siger en Siiri Suutre, talsmand for finansministeriet, ifølge Baltic News Service.

Kenni Leth oplyser, at Danske Bank ikke kommenterer kundeforhold.

 

/ritzau/FINANS

Jarlov: Danske Bank-top kan fortsat blive stillet til ansvar

Hvidvaskskandale kan koste Danske Bank "Norges mest attraktive kundeportefølje"

Forsiden lige nu

Uro i TDC-ejers bagland over udbyttesag

Det er dybt alvorligt, at australske Macquarie er involveret i udbytteskattesagen. Sådan lyder det fra et bestyrelsesmedlem i pensionskassen PKA, der købte TDC sammen med den australske investeringsbank i starten af året. Macquarie havde sandsynligvis været udelukket som samarbejdspartner i dag, siger han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere