FinansWatch

Firmastifter for russere: Alle gik efter konto i Nordea

Ifølge dansk-russer, som i en årrække hjalp østeuropæere med at stifte danske selskaber, hvoraf nogle siden blev brugt til hvidvask, var hendes kunder vilde efter at komme ind i Nordeas internationale afdeling. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Nordeas internationale afdeling var et hit blandt østeuropæere, der havde oprettet stråmandsselskaber i Danmark. Det siger dansk-russiske Irene Ellert, der i en årrække hjalp østeuropæere med at oprette selskaber, som siden har vist sig at være blevet brugt til hvidvask. Det skriver Børsen.

"Der var ikke nogen bank, der ikke var interesseret i de kunder, men alle ville have Nordeas International Branch," siger Irene Ellert, der i perioden 2007-2011 var ejer af firmafabrikanten CPH Consulting, inden det i 2011 solgt til en anden firmafabrikant – Dan Consulting.

Afdelingen havde 2600 kunder og blev lukket i 2014, fordi banken oplevede mange underretninger til Bagmandspolitiet i henhold til hvidvasklovgivningen, end det banken fandt acceptabelt. Nordeas bliver i øjeblikket gransket af Bagmandspolitiet for overtrædelser af hvidvasklovgivningen. 

Nordea fastholdt mistænkelig kunde i flere år trods tip fra FBI

Fransk politi ledte bagmandspolitiet på sporet af Belize-selskab med konto i Nordea

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs