FinansWatch

Jyske Bank: Hvidvaskbøde til Danske Bank kan nærme sig 12 mia. kr.

Nye afsløringer fra Financial Times om Danske Banks hvidvaskskandale, får nu Jyske Banks analytiker Simon Hagbart Madsen til at skrue op sin vurdering af den bødestørrelse, som kan ramme Danske Bank som følge af skandalen. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nyheden om Danske Banks "mirror trading" i Financial Times har fået aktien til at styrtdykke fredag, og det øger endnu engang risikoen for en bøde i milliardklassen, mener aktieanalytiker i Jyske Bank Simon Hagbart Madsen. Han har på den baggrund opjusteret Jyske Banks estimat med 4 mia. kr.

"Vi har øget vores estimat for potentielle bøder, fordi vi nu ser en yderligere mulighed for, at de udenlandske myndigheder kan retsforfølge Danske Bank.I vores basisscenarie antager vi nu bøder tæt på 12 mia. kr. efter morgenens nyhed. Baseret på vores estimater vil Danske Bank kunne betale sådanne bøder, såfremt de idømmes mod slutningen af 2019/starten af 2020, som vi forventer," siger Simon Hagbart Madsen til Ritzau Finans.

Han mener, at hvis man isoleret set ser på den mulige forseelse med "mirror trading", så kan man drage paralleller til Deutsche Banks hvidvasksag, hvor banken fik en bøde på over 4 mia. kr. af myndigheder i Storbritannien og USA. Det er blandt andet derfor, at Jyske Bank har øget sit estimat.

Analytiker hos BNP Paribas Andreas Håkonsson har udtalt til Berlingske Business, at Danske Bank kan tåle en bødestraf på ca. 32 mia. kr.

Simon Hagbart Madsen mener, at Danske Bank kan tåle en noget større bøde.

"Vores worst case-scenarie er fortsat kun begrænset af Danske Banks mulighed for at betale eventuelle bøder, da vi går ud fra, at myndighederne ikke har til hensigt at skabe usikkerhed om det danske finansielle system. Ved udgangen af 2019 forventer vi, at Danske Bank maksimalt kan betale bøder i størrelsesordenen tæt på 50 mia. kr," siger Simon Hagbart Madsen.

Danske Bank-aktien brager til bunds i C25-indekset og handles 9 pct. lavere i 144,40 kr.

/ritzau/FINANS

Analytiker: Ny mulig forseelse øger risikoen for kæmpebøde til Danske Bank

Her er den mest sandsynlige forklaring på styrtdyk for Danske Bank-aktien 

Danske Bank-notat sætter lys på russiske overførselsmetoder

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs