FinansWatch

Nøglefigurer i hvidvasksag har fortsat topstillinger i finansverdenen

Flere af nøglepersonerne i Danske Banks hvidvasksag enten snorksov eller reagerede utilstrækkeligt i forløbet. Alligevel har flere i dag fremtrædende stillinger i finansverdenen. Det skriver Berlingske Business.

Danske Banks chefjurist Flemming Pristed.

Hverken Danske Banks undersøgelse eller Finanstilsynets rapport fra maj sætter navne på de personer, som har været impliceret i Danske Banks hvidvaskskandale. Alligevel står det efter endt læsning klart, at især daværende chef for hvidvaskkontrollen, Niels Thor Mikkelsen, samt bankens chefjurist, Flemming Pristed, har spillet uheldige roller undervejs. Det skriver Berlingske Business.

Niels Thor Mikkelsen er i dag chef for compliance i den sjettestørste danske bank, Arbejdernes Landsbank, og i sin tid i Danske Bank forsikrede han flere gange over årene myndighederne om, at banken havde styr på de mistænkelige kunder. Chefjurist, Flemming Pristed, var blandt andet involveret i de fejlagtige beslutninger om, hvad der skulle – og ikke skulle – indrapporteres til myndighederne. Det står ifølge Berlingske Business ligeledes klart, at den daværende direktør for risikostyring, Robert Endersby, modtog meget klare advarsler om hvidvask allerede i 2013. Han sidder i dag i bestyrelsen i den schweiziske storbank Credit Suisses internationale bankafdeling. Endelig kan nævnes den daværende chef for Danske Banks koncernjuridiske afdeling, Malene Stadil, som blandt andet over for Finanstilsynet garanterede, at banken havde styr på kunderne. Hun er i dag global chef for Nordeas risikostyringsafdeling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs