FinansWatch

Hvidvask kan sænke Danske Bank fremtidige kreditvurdering

Mistet tillid til kunder, investorer og modparter samt risiko for undersøgelser og bøder som følge af Danske Banks hvidsvaskskandale i Estland får nu kreditvurderingsinstituttet Moody's til at sænke fremtidsudsigterne til "negative".

Kreditvurderingsinstituttet Moody's ser risiko for, at Danske Bank fremadrettet kan få sænket sin kreditvurdering. Ratingbureauet har i kølvandet på bankens egen hvidvaskredegørelse, der blev offentliggjort onsdag, valgt at sænke det såkaldte outlook til "negative" fra "stable"

Moody's fastholder dog sine øvrige ratings på Danske Bank og konstaterer, at banken allerede har taget initiativer til at stramme op på sine interne kontroller, ligesom Moody's konstaterer, at der er afsat "betydelige resourcer" til at adressere fortidens hvidvask-fejl.

Men når det gælder de fremtidige ratingudsigter, koster hvidvask-skandalen i Estland altså en nedjustering fra fremtidsudsigterne.

"De negative udsigter afspejler de fremadrettede risici, som kan komme fra yderligere undersøgelser og og lovbestemte sanktioner. Dertil kommer processen med at genopbygge tilliden hos kunder, investorer og modparter," skriver Moody's.

De øvrige ratings fastholdes uændret, således at langsigtede indskud og senior usikret gæld har ratingen A1, mens junior senior er på Baa1.

Nationalbanken: Højere hvidvaskbøder gavner Danmarks omdømme

Moody's fastholder Danske Banks gælds- og indskudsrating

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere