Analytiker: Mest sandsynligt med en ekstern afløser i Danske Bank

Aktieanalytiker i Sydbank forudser, at Danske Bank henter en afløser til topchef Thomas Borgen uden for banken.
Aktieanalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen | Foto: PR
Aktieanalytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen | Foto: PR
RITZAU FINANS

Det er mest sandsynligt, at Danske Bank finder en ekstern afløser til posten som administrerende direktør, efter at Thomas Borgen tidligere onsdag annoncerede, at han vil fratræde sin stilling.

Det mener aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen, da kronprinserne i Danske Bank er væk, og at banken søger en med mere bankerfaring.

"Jeg tror, at det er mest sandsynligt, at det bliver en uden for banken. Banken har tidligere brændt nallerne på at have en direktør siddende, som ikke har haft solid bankerfaring. De vil højst sandsynligt havde fat i en med bankerfaring," siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han fortæller, at Thomas Borgens afgang var en stor mavepuster for investorerne. Han vil ikke smide nogle konkrete navne på bordet, som kan være potentielle afløsere for Thomas Borgen, men han ser blandt andet den tidligere SEB-direktør Annika Fallengren som en kandidat, der passer på bankens kriterier.

"Der er nogle headhuntere, som tidligere har peget på Annika Fallengren. Hun har stor bankerfaring, og hun kunne potentielt være en kandidat, da hun falder godt i tråd med, at de vil have en med stor bankerfaring fremadrettet," vurderer analytikeren.

Det amerikanske finanshus Jefferies har peget på Jacob Aarup-Andersen, som den mest sandsynlige interne afløser. Det samme gør Mikkel Emil Jensen, men der er stadig et stykke vej, før han kan overtage en så stor stilling. Modargumentet mod ham er nemlig manglende erfaring, og at han fortsat er for ung, vurderer han.

DF vil have gransket om Danske Bank kan straffes med tilbagevirkende kraft

Danske Bank opretter ny rapporteringsenhed som følge af hvidvasksag

Efter 90 siders rapport og pressemøde: Investorer efterlyser stadig placering af ansvar i hvidvasksag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også