FinansWatch

Analytikere: Amerikansk undersøgelse øger risikoen for bøde til Danske Bank

De amerikanske myndigheder gået ind i Danske Banks hvidvasksag, og det øger risikoen for en bøde til banken i milliardklassen, vurderer Sydbank-analytiker. (Opdateret)

Mikkel Emil Jensen, analytiker i Sydbank Foto: PR

Opdateret kl. 14:28 med yderligere oplysninger.

Ifølge Wall Street Journal er de amerikanske myndigheder gået ind i Danske Banks hvidvasksag.

I den sammenhæng peger aktieanalytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen på, at britiske og amerikanske myndigheder historisk har været med til at udstede milliardbøder i tidligere hvidvasksager.

"Det er klart, at når amerikanerne går ind og undersøger det, så øger det sandsynligheden i forhold til at se en bøde i milliardklassen, og det, at de har taget initiativ til det, mindsker ikke sandsynligheden," siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Det er det amerikanske justitsministerium, finansministeriet og børsmyndighederne, Securities and Exchange Commission (SEC), som undersøger Danske Bank, efter at en whistleblower indgav en klage til SEC for mere end to år siden, lyder det fra en kilde ifølge Wall Street Journal.

Mikkel Emil Jensen nævner, at der har været usikkerhed om, hvorvidt amerikanske eller britiske myndigheder ville gå ind i sagen, og at en bøde i milliardklassen er blevet mere sandsynlig med tanke på lignende sager og med amerikanernes involvering.

"Sandsynligheden, for at vi ser en bøde i milliardstørrelsen, er steget væsentligt i forhold til, hvis de ikke undersøgte den, og jo flere myndigheder, der vil gå ind i sagen, jo mere stiger risikoen," siger Mikkel Emil Jensen.

Det er dog svært at spå om bødens størrelse, hvis der bliver en bøde overhovedet, siger analytikeren.

Han mener, at der vil der være et klarere svar efter Danske Banks offentliggørelse af den interne undersøgelse onsdag den 19. september. Hvis omfanget er mindre end frygtet, kunne aktien reagere positivt på det, vurderer Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank-aktien falder efter historien 1,2 pct. og handles i 169,65 kr. fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Medie: USA's finansministerium, justitsministerium og børstilsyn undersøger Danske Bank i hvidvask-sag

Analytikere: Borgen har 33 pct. chance for at overleve hvidvask

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere