FinansWatch

Tidligere Børsen-chefredaktør: Nu er tilliden til ledelsen i Danske Bank væk

Tilliden til Danske Banks ledelse er væk. Det mener tidligere chefredaktør på Børsen, Leif Beck Fallesen, efter at Financial Times mandag aften afslørede, at pengestrømmene gennem Danske Banks hvidvaskmistænkte estiske filial er langt større end hidtil omtalt.

Tidligere chefredaktør på Børsen, Leif Beck Fallesen, er i dag erhvervskommentator for Politiken. | Foto: Ritzau Scanpix/Dennis Lehmann

Mandag aften afslørede Financial Times, at mere end 190 mia. kr. strømmede fra russiske kunder gennem Danske Banks estiske filial alene i 2013. Afsløringen og bankens foreløbige reaktion herpå, gør det umuligt at have tillid til bankens ledelse, mener tidligere chefredaktør på Børsen, Leif Beck Fallesen, der i dag er erhvervskommentator for Politiken.

"Jeg mener sådan set, man kan sige, at nu er tilliden væk. Man har ikke engang styr på kommunikationen af deres egen interne undersøgelse. Og de tør ikke bekræfte de seneste tal fra deres egen interne undersøgelse. Det giver tilsammen noget, der i min optik gør det umuligt at have tillid til ledelsen," vurderer Leif Beck Fallesen.

Han råder bankens bestyrelse til at få ryddet ud og sørge for, at der kommer en ny ledelse, som kan rydde op efter den siddende ledelse. Det handler også om måden, hvorpå sagen er blevet håndteret både det seneste år og især det seneste år, mener den tidligere chefredaktør.

Bloomberg ser øget risiko for milliardbøde til Danske Bank 

Erhvervsminister: Danmark skal have en af Europas hårdeste hvidvask-lovgivninger

Hollandsk storbank indgår milliardforlig i hvidvasksag 

VIDEO: Få overblikket over Danske Banks hvidvasksag  

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs