FinansWatch

Ørsteds værdi har overhalet Danske Banks

Energiselskabet Ørsted har passeret Danske Bank som det næstmest værdifulde børsnoterede selskab i Danmark.

Foto: Ørsted PR

Energiselskabet Ørsted fortsætter sine gode takter på aktiemarkedet, og selskabet har nu både overhalet A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank i markedsværdi. Kun Novo Nordisk står over Ørsted.

Det skriver Berlingske Business.

Med topchef Henrik Poulsen i spidsen for Ørsted er selskabet gået fra at være lidt over 40 mia. kr. værd ved kapitaludvidelsen i 2014 til nu at have ramt hele 170 mia. kr. i markedsværdi, hvilket gør Ørsted til det næstmest værdifulde selskab i Danmark.

Dermed har Ørsted overgået Danske Bank i mandagens handel. Fredag skilte 300 mio. kr. de to selskaber, men mandag nåede energiselskabet op på 171,89 mia. kr. i markedsværdi, mens Danske Bank sluttede fladt på 170,9 mia. kr.

"Ørsted har vel gjort alt det, som investorerne godt kan lide," siger investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen til Berlingske Business og fortsætter:

"De har en rendyrket profil, og den er tilmed grøn. Det kan godt være, at nogle konkurrenter slår ind på Ørsteds bane i forhold til havvind, men det virker altid, som om Ørsted har været der først. De er både profitable, grønne og innovative."

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Dansk chef i Lehman Brothers fik krak ind på sms: "We are fucked"

For Kasper Kemp Hansen fik det personlig betydning, da Lehman Brothers krakkede. Han havde drømt om de mange erfaringer, han kunne få i den finansielle sektor i London, men blev skuffet over det miljø, han blev en del af i investeringsbanken. FinansWatch tager med ham tilbage til de skæbnesvangre dage i september 2008.

Ventureinvestor kritiserer minibørs for for lav barre

Det er for let at blive noteret på Nasdaqs minibørs, First North Copenhagen, lyder det fra ventureinvestoren Gregers Kronborg, efter det er kommet frem, at et af de noterede selskaber har haft en formand med forbindelser til Nordkorea.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere