FinansWatch

Politikere afkræver erhvervsminister svar i Danske Banks hvidvask-skandale

Efter afsløringer i Berlingske Business af, at omfanget af mistænkelige pengeoverførsler via Danske Banks filial i Estland er betydeligt større end hidtil antaget, kræver Folketingets erhvervsudvalg svar fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på, hvad Finanstilsynet vidste.

Foto: Lasse Kofod

Tirsdag aften kunne Berlingske Business afsløre, at der alene fra 20 selskaber med konti i Danske Bank i Estland mellem 2007 og 2015 blev overført 28 mia. kr., som kan have forbindelse til hvidvask. I forvejen var det kendt, at der var mistænkelige transkaktioner for mindst 25 mia. kr.

Det har nu fået Folketingets Erhvervsudvalg på banen, med en række spørgsmål til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Politikerne vil vide, om ministeren kan "bekræfte, at oplysningerne fra de estiske myndigheder om, at yderligere mistænkelige transaktioner for mindst 28 mia. kr. har størmmet igennem Danske Banks estiske filial."

De vil også have svar på, om oplysningerne om de mistænkelige transaktioner "er tilgået Finanstilsynet i Danmark, og i bekræftende fald hvornår", samt om, og i givet fald hvornår, tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har kendt til de nye sager.

Endeligt ønsker Erhvervsudvalget svar på, om det danske Finanstilsyn har bedt om at få udleveret de estiske myndigheders materiale i forbindelse med undersøgelserne om formodet hvidvaks i Danske Banks estiske filial, og i givet fald hvornår det er sket.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs