FinansWatch

Læs alt om tilsynets kritik af Danske Bank i hvidvask-sag

Danske Bank har fået massiv kritik af Finanstilsynet i sagen om hvidvask i bankens estiske filial. Læs om kritikken og reaktionerne her.

Foto: Colourbox

Finanstilsynet har uddelt massiv kritik til Danske Bank i den såkaldte hvidvask-sag, hvor der er blevet hvidvasket milliarder af kroner gennem bankens filial i Estland.

I alt har tilsynet i en undersøgelse af sagen tildelt banken otte påbud og otte påtaler. Tilsynets kritik har igen fået politikerne op af stolen og samtidig sendt banken på undskyldningsrunde.

Her kan du læse FinansWatchs dækning af tilsynets kritik.

 

3. maj

Finanstilsynet har undersøgt Danske Banks ledelses og ledende medarbejderes rolle i sag om hvidvask i bankens filial i Estland. Undersøgelsen giver anledning til otte påbud og otte påtaler, som banken har taget til efterretning. Samtidig står banken til polstringsregning på 5 mia. kr.

Læs mere her:

Danske Bank får massiv kritik fra tilsynet i hvidvasksag

 

Finanstilsynets formand, Henrik Ramlau-Hansen, trækker sig ovenpå ny rapport fra tilsynet om Danske Banks hvidvasksag.

Læs mere her:

Finanstilsynets formand trækker sig efter hvidvasksag

 

Socialdemokratisk EU-parlamentariker er fortørnet over Finanstilsynets rapport om hvidvask-sagen i Danske Bank. Samtidig vil han tage myndighedsspørgsmål op i Parlamentet.

Læs mere her:

Dansk parlamentariker: Utroligt Danske Bank undgår bøde og retsforfølgelse

 

Finanstilsynet retter i ny rapport hård kritik mod Danske Bank i sag om hvidvask gennem bankens estiske filial og også topchefens ansvar fremhæves. Men sagen får ingen konsekvenser for direktionen, siger bestyrelsesformand til FinansWatch.

Læs mere her:

Danske Bank-formand freder topchef efter hård tilsynskritik

 

Finanstilsynet har i dag udsendt en afgørelse, som over en bred front massivt kritiserer Danske Banks håndtering af hvidvaskreglerne i bankens estiske filial. Banken selv har forsvaret sig med, at sagen ligger flere år tilbage i tiden. Men tilsynet påpeger flere gange, at banken så sent som sidste år var meget langsom med at få styr på, hvad der var gået galt i banken.

Læs mere her:

Finanstilsynet: Danske Bank har været alvorligt fodslæbende i hvidvaskskandale

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder hvidvask-kritik fra Finanstilsynet mod Danske Bank for "alvorlig" og siger, at banken ikke har levet op til sit ansvar.

Læs mere her:

Minister om nye Danske Bank-oplysninger: "Meget kritisabelt og dybt skuffende"

 

Sidste år vedtog Folketinget en stramning af hvidvaskreglerne, men erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil efter ny kritik af Danske Banks hvidvaskindsats se på, om de nuværende regler er tilstrækkelige. Han afviser heller ikke, at der kunne have været rejst sager mod Danske Banks topledelse efter de nugældende regler.

Læs mere her:

Minister efter tilsynskritik af Danske Bank: Vi vil se på, om reglerne er gode nok

 

Nationalbankdirektør Lars Rohde kommenterer nu også Finanstilsynets afgørelse i sagen om hvidvask og Danske Banks ledelse. Det er en kort kommentar, men budskabet er ikke til at tage fejl af.

Læs mere her:

Lars Rohde: Hvidvasksag har skadet Danske Banks troværdighed

 

Under samråd om Danske Banks hvidvasksag gjorde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) det klart, at han mener, at Finanstilsynets formand har truffet en fornuftig beslutning ved at trække sig fra posten.

Læs mere her:

Brian Mikkelsen støtter tilsynsformands exit

 

4. maj

Danske Banks adm. direktør, og tidligere chef for blandt andet filialen i Estland, Thomas F. Borgen, erkender, at banken ikke har haft et godt nok overblik over aktiviteterne i filialen i Estland, og at han som topchef har ansvaret. Men nu er banken et helt andet sted, siger han i et interview med FinansWatch og fastslår også, at han ikke vil forlade banken af egen drift.

Læs mere her:

Danske Banks Thomas Borgen: Jeg beklager

 

Egentlig skulle en stor erhvervskonference have været holdt i Danske Banks lokaler fredag. Men arrangøren, Det Konservative Folkeparti, har flyttet konferencen efter Finanstilsynets kritik af banken i hvidvasksag. Det passer ikke til "et pænt borgerlig parti," siger minister.

Læs mere her:

Konservative flytter konference fra Danske Bank efter hvidvask-smæk

 

Dansk pensionskasse med 624 mio. kr. investeret i Danske Bank kalder det "stærkt kritisabelt", at banken har været for langsom til at styrke sit værn mod hvidvask. Også Danske Banks samarbejde med tilsynet kritiseres.

Læs mere her:

Danske Bank-investor kritiserer banken for hvidvask-nøl

 

7. maj

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er ikke i tvivl: Danske Banks negative omdømme vil som følge af ledelsens mangelfulde håndtering af hvidvask automatisk smitte af på de øvrige danske banker. Hos SF mener erhvervsordfører Lisbeth Bech Poulsen, at også Danmarks omdømme rammes.

Læs mere her:

Frygt for at Danske Bank kan skade Danmarks omdømme

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere