FinansWatch

Thomas F. Borgen varsler større forskel på kundernes betaling

Digitale bankløsninger og udstrakt selvbetjening er i vækst, men de vil næppe gøre den samlede regning til kunderne mindre, siger Danske Banks adm. direktør.

Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Nogle bankkunder vil slippe billigt, mens andre skal dykke dybt i lommerne. Det bliver en af konsekvenserne af den digitale udvikling, der brager løs i Danske Bank, siger adm. direktør Thomas F. Borgen til Finans.

"Vi kommer til at se, at prisen i endnu højere grad kommer til at afhænge af folks valg. Ønsker du f.eks. standardløsning A, får du den gratis. Vil du have løsning B, koster den lidt, og vælger du løsning C, må du betale prisen," siger han.

Danske Banks 1,2 mio. danske kunder løser i stigende grad via netbankløsninger mange af de opgaver, der tidligere lå i hænderne på deres bankrådgiver. Alligevel rundede Danske Bankkoncernens nettogebyrindtægter sidste år 15,3 mia. kr. – 1,2 mia. kr. mere end i 2016. Forventningen for 2018 er, at nettogebyrindtægterne vil "ligge på et højt niveau".

Thomas F. Borgen erkender, at Danske Bank havde "ganske gode" gebyrindtægter sidste år, men det forklares først og fremmest med stor aktivitet i værdipapirhandler og travlhed blandt de institutionelle aktører frem for almindelige kunder, lyder forklaringen.

Thomas Borgen hiver "supersherif" tættere på sig efter hvidvasksag

Tonny Thierry tager 15 mio. kr. med sig fra Danske Bank

Hvidvasksag kaster skygge over Danske Banks organisationsændring

Forsiden lige nu

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere