FinansWatch

Morgan Stanley ryster posen: Foretrækker nu Nordea over Danske Bank

Den amerikanske storbank har nu mere fidus til Nordea frem for Danske Bank, fremgår det af brancheanalyse.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Morgan Stanley har skiftet holdning og foretrækker nu en investering i Nordea frem for i Danske Bank. Det fremgår af en brancheanalyse, hvor Danske Banks anbefaling sænkes til "ligevægt" fra "overvægt", mens Nordeas anbefaling går i den stik modsatte retning til "overvægt" fra "ligevægt".

I forhold til Nordea skriver Morgan Stanley, at pessimismen om aktien i forbindelse med den seneste restrukturering er ved at toppe.

"Vi ser et forbedret momentum for volumen og omkostningsudviklingen herfra og ser et mere interessant potentiale sammenlignet med Danske, som der hersker større konsensus blandt bankanalytikere om at købe," skriver Morgan Stanley.

Banken peger på, at omkring 70 pct. af anbefalingerne af Danske Bank er positive, mens det for Nordea er mindre end 40 pct. af analytikerne, der anbefaler at købe aktien.

For Morgan Stanley er det imidlertid tid til at skifte hest.

Børshuset ser dog fortsat Danske Bank som en god og attraktiv aktie, og peger på, at banken har en stærk kapitalbase, der gør det muligt at gennemføre yderligere tilbagekøb af egne aktier.

Modsat er der tegn på prispres i det svenske marked for boligudlån, og der er risici forbundet med undersøgelsen af hvidvask-sagen i Estland, påpeger Morgan Stanley, der ser et kurspotentiale i Danske Bank på niveau med den europæiske banksektor, men lavere end i Nordea. Derfor sænkes Danske, begrunder Morgan Stanley.

Kursmålet for Danske Bank skærer Morgan Stanley til 270 kr. fra 290 kr, mens kursmålet for Nordea hæves til 78,79 kr. fra 73,06 kr.

"Vi mener at tegn på, at banken (Nordea, red.) leverer på sin transformationsplan, bør belønnes herfra, og vi formoder, at det kan give anledning til en revurdering af aktien," skriver det amerikanske børshus.

Danske Bank falder torsdag formiddag med 0,7 pct. til 223,50 kr., mens Nordea stiger med 1,3 pct. til 63,52 kr.

Forsiden lige nu

Tendens for nedskrivninger fortsætter: Bankerne afsætter mindre til tab

Bankerne har generelt nedskrevet langt mindre på udlån i første halvår af 2018 i forhold til samme periode sidste år, hvor niveauet i forvejen var lavt. Det viser en opgørelse over bankernes halvårsregnskaber, som FinansWatch har foretaget. Rapport fra tilsynet har advaret mod udviklingen.

ATP-direktør afviser nye samarbejder med Macquarie

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere