FinansWatch

Danske Bank-formands egen rolle i hvidvask-sag under lup: Der er "ingen hellige køer"

Landets største bank vil til bunds i sagen om hvidvask i Estland. Derfor skal både direktionens, men også bestyrelsens ansvar undersøges, siger formand Ole Andersen til Berlingske.

Foto: /ritzau/Flindt Mogens

Der er "ingen hellige køer," når det kommer til at placere ansvar for sagen om hvidvask i Estland hos Danske Bank. Sådan siger bestyrelsesformand i banken, Ole Andersen, i et interview med Berlingske Business.

Banken iværksatte i efteråret en tosporet undersøgelse af sagen, som ledes af advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Den ene del skal undersøge kunder og transaktioner i afdelingen for ikke-estiske kunder med det formål at afdække, om alle mistænkelige forhold er blevet rapporteret til de estiske myndigheder, skriver avisen. Den anden del skal se på, hvem i banken, der vidste hvad og hvornår.

På spørgsmålet om, hvorvidt det også gælder direktionens ansvar, siger Ole Andersen:

"Ja, og bestyrelsens. Jeg kan ikke fortælle efterforskerne, at de eksempelvis ikke må undersøge bestyrelsesformandens rolle. Og det er ganske enkelt for at sikre, at vi får vendt hver en sten. Nogen kunne få den tanke, at man ikke kan have tillid til undersøgelsen, og at det er banken, der undersøger sig selv. Her er det vigtigt for mig at understrege, at det er vitalt for os, at disse undersøgelser er helt vandtætte, når de er færdige. Vi har nøjagtig samme interesse som I og omverdenen i at komme helt til bunds i sagen," udtaler formanden til Berlingske og kalder samtidig naturligt, at det forleden kom frem, at Finanstilsynet nu også undersøger sagen.

Danske Banks boss: Vi beklager estisk skandale dybt

Tilsynet: Danske Bank har manglet ledelsesinformation om korrespondentbanker

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere